zaterdag 1 februari 2014

Kort verslagje van het lees-event te Brussel


Het lees-event op 17 januari was een succes!

Dat de zaal vol zat wisten we al op voorhand. 268 kinderen uit verschillende scholen die deelnemen aan het Chickenhouse leesproject waren op vrijdag 17 januari present op het departement onderwijs in Brussel. Ze werden hartelijk onthaald door Klasse en zijn Yeti-stand. Ze kregen er zowaar een fotoshoot bij. Stipt om 13.15 kwam Linda Dieleman met zo’n enthousiasme voorlezen uit haar boek ‘Zomerwoud’ dat ik zelden zo’n stille zaal vol kinderen heb mogen aanschouwen. Linda las niet alleen voor maar begeesterde de kinderen
over ‘Jagers en eerste landbouwers’ uit de Oudheid, kan ook niet anders als je archeologe en jeugdauteur bent. Dat het een feest was dat wisten we maar Meneer Zee maakte het compleet door nadien de kinderen als een meester-verteller mee te nemen in een prachtig, haast poëtisch verhaal doorspekt met muzikale toetsen.  
Na deze twee schitterende performances kreeg de hele zaal een videoboodschap van Barry Cunningham himself, the director of the house of books.
Groot was de verrassing toen niemand minder dan onze minster van onderwijs het podium opstapte en het volgende boek, ‘Wolvenprinses’ uit het project voorstelde, meer nog hij las zelfs het eerste hoofdstuk voor. En ik moet zeggen hij is een geboren voorlezer! Als afsluiter kregen de kinderen nog de kans om enkele vragen te stellen aan onze minster van onderwijs.
Het lees-event vloog als het ware voorbij en het was leuk om zien hoe alle kinderen met hun eigen ‘gadget-tasje van Klasse’ en het boek ‘Zomerwoud’ voor de klas als extraatje de zaal verlieten om nog voor spits uit onze hoofdstad te kunnen vertrekken.  Heerlijk!

Hartelijk aan al die organisaties die dit mogelijk maakten!

Jan