donderdag 14 november 2013

Klauwhand op de voorleesweek in 'De Boomgaard' te Wommelgem

Volgende week start de voorleesweek en De boomgaard in Wommelgem gaat volgende week samen met ouders én de klasleerkracht voorlezen uit klauwhand. Alle ouders kregen een uitnodiging om hier aan mee te werken. Bijzonder leuk!
 
Voorleesweek: ook in de 3e graad!

Op maandag 18 november start de voorleesweek. Ook wij doen op school altijd mee met enkele acties, verschillend per klas.

Voor L5 en L6 lezen we dankzij ‘Chickenhouse’ allemaal hetzelfde boek: Klauwhand. We willen hierbij graag ouders en/of grootouders mee inschakelen.

Op maandag 18 november van 14.30 uur tot 15.20 uur zoeken we nog mensen die mee in onze klas willen komen voorlezen uit het boek aan  groepjes kinderen.
De leerkracht leest dagelijks een stuk uit het boek voor.
Maar de kinderen moeten er ook thuis mee aan de slag. Dat wil zeggen dat de kinderen thuis aan u zullen voorlezen, dat u voorleest aan uw kind of dat jullie misschien om beurt in de huid van de verteller kruipen? Hiervan zouden we heel graag foto’s ontvangen om Chickenhouse te tonen dat we samen werken aan leesplezier bij onze leerlingen. U kan foto’s altijd mailen naar juf Pascale: boomgaardgok@gmail.com .

Moet u nog een beetje aangemoedigd worden? Dan kan deze omschrijving van het verhaal misschien helpen.Emma’s zus Helena is spoorloos verdwenen. Omdat hun ouders al hun geld hebben gebruikt om Helena te vinden, verhuist het gezinnetje naar een krakkemikkige caravan die aan de rand staat van een gevaarlijk, magisch bos vol wonderlijke wezens. Daar krijgt Emma bezoek van de verwaande, pratende kat Jack. Hij beweert dat hij weet waar Helena is en hoe Emma haar weer naar huis kan halen. Emma vertrouwt Jack niet, waarom wil hij haar zo graag helpen?
Aan avontuur is er in Klauwhand geen gebrek. Je komt als lezer terecht in een vrij bizarre wereld waarin mensen en ‘Wonderlingen’ samenleven en dan weer net niet samenleven. Je stapt een wereld van fantasy binnen met trollen, ratters, magische katten en feeën. En dat die feeën eigenlijk niet zo mooi lijken als ze wel doen uitschijnen merk je gaandeweg wel.  
Met vriendelijke groeten,
juf Pascale