donderdag 30 januari 2014

de Duizendpoot las Klauwhand

Wat een enthousiasme toen een hele doos met nieuwe boeken in de klas werd neergezet. Nochtans is lezen niet onmiddellijk een hobby van de leerlingen in het zesde leerjaar. De juf had er wel al wat voor gedaan om de leerlingen een beetje warm te krijgen: een beetje nieuwsgierigheid opwekken hé.

We begonnen alvast samen te lezen in de klas om op een spannend momentje de dag af te sluiten. Graag wilden ze hun boek mee naar huis nemen om te weten wat er nu verder zou gebeuren. En dat mocht! Robin zou zijn mama vragen om het boek ook eens te lezen, Esra en Jesica zouden er samen met hun oudere zus in lezen, anderen zouden er thuis zeker over vertellen. Het jongste zusje van Esra wilde ook wel meelezen, maar de letters zijn nog wat te klein voor haar, dus kan ze al niet wachten tot ze er goed genoeg voor kan lezen. 

Ook werd er wel eens vermeld dat ze het leuker vinden als de juf het verhaal in de klas voorleest. Jammer genoeg is er niet voldoende tijd om dat voor een heel boek te doen. 

We spraken af om telkens tot een bepaalde bladzijde te lezen tot een afgesproken datum. Zo konden we al wat fantaseren wat er allemaal nog zou gebeuren. Er waren er wel die heel dicht bij de echte verhaallijn zaten met hun ideeën (zo bleek achteraf), maar volgens anderen ging het toch heel anders aflopen. Iedereen was wel overtuigd van een positieve afloop: Emma zou haar zus Helena terugvinden en Jack zou haar beste vriend worden.

De algemene indruk? FIJN, SPANNEND, INTERESSANT, LEUK, EEN BEETJE GRIEZELIG, COOL, FANTASIERIJK,... eentje vond het saai, maar niet zo saai als alle andere dikke boeken ;)

Vele leesgroeten vanwege het 6de leerjaar van de Duizendpoot in As